5 výhod, díky kterým vám rekuperace změní život k lepšímu

Možná jste už zaslechli, že se ve vzduchu v interiérech pohybuje několikanásobně více nečistot než venku. Pokud vám záleží na tom, co dýcháte, měli byste přemýšlet o pořízení rekuperace. Rovnou pak můžete zapomenout na plísně, alergie nebo venkovní hluk. Připravte se naopak až na 40 % úsporu za vytápění.


5 výhod, díky kterým vám rekuperace změní život k lepšímu

1. Ničím nerušení dýcháte opravdu čerstvý vzduch

Rekuperace vám zajistí neustálé větrání v kterémkoliv ročním období. Je jedno, jestli bydlíte kousek od dálnice, nebo uprostřed lesa – systém je navržen tak, aby vám domů proudil opravdu čerstvý vzduch bez prachu a nečistot. Vydýchaný vzduch plný CO₂ naproti tomu odchází spolu s bakteriemi a pachy ven. To má vliv na vaši pohodu, dobrý spánek, schopnost soustředění i výkonnost. Na rozdíl od větrání otevřenými okny vám navíc do interiéru nepronikne hluk a letní noci prospíte v klidu a bez komářích štípanců. 

2. Větráte, i když spíte nebo jste na nákupu

Doby, kdy jste museli myslet na pravidelné otevírání oken, jsou pryč. Rekuperace se o vše postará za vás, i když zrovna nejste doma. Jednotky Aldes a Zehnder byly navrženy tak, aby vnitřní vzduch temperovaly podle potřeby. Díky účinnému výměníku vzduch v létě ochladí a v zimě ohřejí, takže vám po celý rok zajistí optimální tepelný komfort. Přehledná aplikace v telefonu navíc zajistí, že budete mít všechny informace budete neustále u sebe. 

Jen na pár kliknutí nastavíte vše potřebné, ať už jste doma, v práci, nebo třeba na dovolené u moře. Už žádné hlídání termínů a kontroly – notifikace vás upozorní dokonce i na to, že je potřeba vyměnit filtr. 

3. Alergie už vás trápit nebude

Věděli jste, že 25 % populace trpí alergií spojenou se znečištěným ovzduším? Pokud ve vás tedy konec jara a začátek léte vyvolává místo radosti vzpomínku na papírové kapesníky, je pro vás rekuperace jako stvořená. Díky prvotřídní filtraci jednotka zachytí až 99 % pylů, jemného prachu a bakterií. Dokonce i rozvody vzduchu jsou vyrobeny tak, aby vyhovovaly těm nejpřísnějším hygienickým standardům. Hladký povrch potrubí zabrání usazování prachu a dalšímu přenosu bakterií. 

4. Zajistíte si ideální vlhkost a rozloučíte se s plísněmi

Moderní rekuperace umí kromě kvality vzduchu změřit i množství vlhkosti. Díky speciálním membránám pak dokážou do přiváděného vzduchu předat nejen teplo, ale také až 70 % vlhkosti (pokud je to žádoucí). Nízká vlhkost způsobuje škrábání v krku a negativně ovlivňuje i spánek a soustředění. Vysoká zase působí na vznik plísní. Rekuperace s entalpickým výměníkem zajistí ideální kvalitu vnitřního vzduchu i vlhkosti. Na plísně můžete rovnou zapomenout

5. Korunka ke korunce a můžete jet na dovolenou

Rekuperace šetří vaše zdraví, nervy i peněženku. Výše úspor záleží na účinnosti rekuperace. Platí ale, že s účinností až 95 % rekuperace tepla můžete ušetřit až 40 % nákladů za vytápění. Neustálé větrání má navíc pozitivní vliv i na životnost konstrukce budovy a rekuperace zvýší i hodnotu nemovitosti. Při jejím pořízení navíc můžete ušetřit i díky dotaci, kterou lze čerpat na novostavbu i rekonstrukci. 

Ať už vás zaujala jakákoliv z výše zmíněných výhod, rekuperace vám rozhodně změní život k lepšímu. Aby vše fungovalo, jak má, je kromě kvalitní jednotky potřeba i prvotřídní montáž. Obraťte se na nás – dokážeme vám zajistit komplexní služby od konzultace až po servis a náhradní díly.

Konzultace

Chci vědět víc

Projekt a dotace

Chci vědět víc
Naše specializace

Montáž

Chci vědět víc

Servis

Chci vědět víc

Náhradní filtry

Chci vědět víc

Rekuperace Aldes

Chci vědět víc
Rekuperace Aldes

Rekuperace Zehnder

Chci vědět víc
Rekuperace Zehnder